Lando Norris: “Ik had tijdens de race wat meer de rebel moeten uithangen”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Hij finishte de GP van Azerbeidzjan als negende maar dat had volgens Norris ook een achtste plaats kunnen zijn als hij tijdens de race wat meer de rebel had uitgehangen.

Tijdens de race in de straten van Bakoe kwam het tot een ‘strijd’ tussen beide McLaren-rijders. Daniel Ricciardo was aan het jagen op Fernando Alonso maar tegelijkertijd kwam ook Lando Norris aansluiten. Die wou Ricciardo absoluut voorbij maar kreeg te horen dat hij Ricciardo niet mocht aanvallen.

Dat leek Norris even toch te gaan doen maar uiteindelijk hield Norris alsnog in en bleef hij achter zijn Australische teamgenoot. Norris meent dat hij tijdens de race misschien wat meer de rebel had moeten uithangen.

“Ik had achtste kunnen finishen als ik wat meer de rebel was geweest,” aldus Norris. “Ik reed langs hem richting de eerste bocht en het was een moeilijke beslissing of ik het inhaalmanoeuvre al dan niet zou doorzetten. Mijn snelheid op de harde band was iets beter.”

“Ik hield me echter aan wat we als team beslisten. Om eerlijk te zijn of ik nu vandaag achtste of negende finishte maakt geen wereld van verschil. We willen gewoon zo hoog mogelijk finishen.”

“Ik aanvaard wat we als team hebben gedaan. Ik denk dat wat we vandaag hebben gepresteerd sterk was. Het was ons doel om met beide wagens in de punten te finishen en dat is wat we gedaan hebben, ik ben blij daarmee.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print