Lewis Hamilton: “Ik vreesde dat ik ging crashen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Zevenvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton beleefde geen al te beste zondagmiddag in Azerbeidzjan. Hamilton vreesde zelfs dat hij zou crashen omdat zijn wagen bijna oncontroleerbaar bleef stuiteren.

Hamilton had op een bepaald moment tijdens de race plots overstuur en dreigde de controle over zijn wagen te verliezen. Uiteindelijk hield Hamilton de wagen onder controle maat waarschuwde hij het team wel dat hij “vreesde dat hij zou crashen”.

“Er waren erg veel momenten dat ik niet wist of ik het ging halen,” vertelde Hamilton na afloop. “Of ik de wagen op de baan zou houden tegen hoge snelheid. Ik verloor de wagen enkele keren bijna tegen hoge snelheid. De strijd met de wagen was intens.”

Volgens Hamilton beterde het iets naarmate er wat brandstof uit de wagen was maar echt goed ging het volgens Hamilton nooit.

“Tijdens het begin van de race was het het ergste,” aldus Hamilton. “Ik dacht dat het veel beter zou worden maar het werd doorheen de bochten een klein beetje beter tegen het einde. Op het rechte stuk stuiterde de wagen nog steeds enorm.”

Hamilton had daardoor serieus pijn, iets dat hij visueel liet zien tijdens het uit de wagen stappen. Het leidde tot speculaties dat Hamilton mogelijk niet aan de race in Canada zou kunnen deelnemen maar de zevenvoudig wereldkampioen drukte zelf die speculaties de kop in door te stellen dat hij alles zou doen om erbij te zijn.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print