F1-race in Imola krijgt opmerkelijke naam: ‘Made in Italy and Emilia-Romagna Grand Prix’

Vorig jaar stond het circuit van Imola opnieuw op de F1-kalender en dat als de ‘GP van Emilia-Romagna’. Het was een manier om de regio in de kijker te zetten maar dit jaar is de naam des te opmerkelijker.


Na het uitstel van de races in Australië en China keert het circuit van Imola ook dit jaar terug op de F1-kalender. Vorig jaar stond de race als GP van Emilia-Romagna op de kalender maar dit jaar wordt er nog een stukje aan de naam toegevoegd.

De race op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari zal immers de ‘Gran Premio del Made in Italy e dell’Emilia-Romagna’, ofwel ‘Made in Italy and Emilia-Romagna Grand Prix’.

Naar de reden voor de speciale naamgeving is het niet ver zoeken. Naast de regio Emilia-Romagna zal immers ook de Italiaanse overheid verschillende miljoenen euro’s ophoesten om de organisatievergoeding van zo’n 10 miljoen euro op te hoesten aan de Formule 1.

Door ‘Made in Italy’ wil de Italiaanse overheid de bekendheid en interesse in Italiaanse producten naar verluidt vergroten. Afwachten of die miljoenen euro’s daarmee terugverdiend worden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022