Frustratie bij F1-teams: “Publicatie F1-kalender 2023 kwam als een verrassing”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Eerder deze week werd de F1-kalender voor 2023 wereldkundig gemaakt maar dat zorgde bij de F1-teams voor wrevel. Zij werden immers in snelheid gepakt.

Zoals altijd moest de F1-kalender voor 2023 goedgekeurd worden door de World Motor Sport Council. Dat gebeurde begin deze week en op dinsdag werd de F1-kalender 2023 officieel voorgesteld aan het grote publiek. Dat was echter niet naar de zin van de F1-teams.

Volgens ‘The Guardian’ was het de bedoeling dat de F1-kalender pas op vrijdag 23 september zou voorgesteld worden maar de FIA besloot dus om dat dinsdag al na de meeting van de World Motor Sport Council te doen. Frustratie bij de teams, vooral ook omdat de FIA voorafgaandelijk ook geen akkoord aan de teams heeft gevraagd over de triple-header die overzee plaatsvindt.

Bovendien ging de Formule 1 ook aparte persberichten uitsturen rond de datum van de F1-race in Las Vegas en de contractverlenging van Monaco. Nu moest alles halsoverkop geschreven en gepubliceerd worden.

Nog een belangrijke reden voor frustratie bij de teams is dan weer dat ze een cruciale periode van enkele dagen kwijtgespeeld zijn waarin zij de F1-kalender voor 2023 al weten en dat ze nog bij hotels tegen voordelige tarieven kamers kunnen vastleggen. Nu reageren de hotels immers meteen door de prijzen de hoogte in te jagen. Zeker gezien het budgetplafond is dat niet ideaal.

Het mag duidelijk zijn, de gespannen relatie tussen de F1-teams en de FIA is er niet beter op geworden …

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022