“Oscar Piastri dreigt meteen uit de F1 te verdwijnen wanneer hij Lando Norris niet kan evenaren”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Volgens Nico Rosberg wacht Oscar Piastri volgend jaar bij McLaren een enorme uitdaging om het niveau van Lando Norris, zijn teamgenoot bij McLaren, te evenaren. Mocht hij dat niet kunnen dan dreigt volgens Rosberg voor Piastri een snelle exit uit de Formule 1.

“Het is een moedige beslissing van Oscar om naar McLaren te gaan, dat is ze echt,” aldus Rosberg tegenover ‘Sky F1’. “Ofwel verslaat hij Lando, ofwel staat hij eigenlijk met één been uit de sport, het zal zeer, zeer zwaar zijn.”

“Maar hij gelooft in zichzelf. En wanneer je zo goed bent dan moet je er voor gaan.”

“Voor Oscar, wanneer je een jonge rijder bent en de kans krijgt om voor McLaren te racen, en je kan dat doen, dan moet je dat doen.”

“Kansen zoals deze komen niet vaak voor, hij heeft dan ook alles juist gedaan.”

Volgens Nico Rosberg wacht Oscar Piastri echter een zeer moeilijke taak, Rosberg verwijst daarvoor naar wat Daniel Ricciardo dit en vorig seizoen is overkomen als teamgenoot van Lando Norris bij McLaren.

“Het gaat voor Oscar erg moeilijk worden om daar goed te presteren,” aldus Rosberg. “Lando is wereldklasse, hij is wereldkampioen-materiaal, het gaat niet eenvoudig zijn om het beter te doen dan Daniel Ricciardo.”

“Ricciardo is een meervoudig racewinnaar, één van de beste rijders in de wereld, en hij vond het ongelooflijk moeilijk tegenover Lando. Oscar is gloednieuw in deze sport!”

“Al de indicaties zijn er om te zeggen dat Oscar een toekomstige ster van deze sport is. Maar ik kan niet geloven dat Ricciardo het plots verleerd is om supersnel te rijden.”

“Daarom denk ik dat Lando gewoonweg presteert op het niveau van een wereldkampioen, hij rijdt ongelooflijk goed. Ik denk dan ook dat het voor Oscar volgend jaar een zeer grote uitdaging wordt om in de buurt van het niveau van Lando te geraken.”

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022