Aston Martin: “Veeleisende Fernando Alonso zal het ons moeilijk maken”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Bij Aston Martin konden ze eerder dit jaar uitpakken met het nieuws dat Fernando Alonso volgend jaar voor hen zal rijden. Ze beseffen echter ook dat het aantrekken van de tweevoudig F1-kampioen ook voor uitdagingen zal zorgen.

Van Alonso is geweten dat hij ondanks zijn leeftijd op een erg hoog niveau presteert en hij verwacht niets minder van iedereen rondom hem in het team. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen bij Aston Martin, al beseffen ze bij Aston Martin ook dat de verwachtingen van Fernando Alonso eveneens erg hoog liggen.

“Hij zal ons pushen, meer dan een rijder die niet van zijn kaliber is,” aldus Aston Martin-teambaas Mike Krack tegenover de ‘BBC’. “Het zal veel moeilijker worden dan dat nu het geval is.”

“We hebben dit besproken. We vroegen ons af wat de voor- en nadelen waren. We kwamen vervolgens tot de conclusie dat dit de juiste stap is.”

“Normaal hebben rijders met zijn ervaring niet meer die enorme drang om te winnen. Normaal vermindert dat verlangen, zeker wanneer ze al gewonnen hebben.”

“Fernando beschikt over een unieke combinatie van snelheid, honger, motivatie en ervaring. Voor ons maakt dat van hem de perfecte kandidaat.”

De druk zal volgens Mike Krack echter bijzonder groot zijn, er zal moeten gepresteerd worden.

“Het nadeel zou kunnen zijn dat indien we met een wagen komen die niet goed genoeg presteert, dat we dan weten dat het erg moeilijk wordt,” aldus Krack. “Maar wanneer de wagen niet goed genoeg is dan wordt het met iedere wagen moeilijk.”

“We vinden het belangrijk om iemand zoals Fernando te hebben om met het team de volgende stap te zetten.”

“Je moet leren om kampioenen te managen, iets dat we al gedaan hebben met Sebastian Vettel. Dergelijke rijders zijn immers veeleisend en moeilijk om te managen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022