“F1-teams kunnen geld besparen door het coronavirus”

Net als in heel wat andere sporten krijgen ook de F1-teams het financieel moeilijk door het wegvallen van races. Er wordt zelfs gevreesd dat er F1-teams zullen verdwijnen maar volgens AlphaTauri F1-teambaas Franz Tost zijn er ook voordelen aan de situatie met het coronavirus.


“Er zijn twee kanten aan ieder verhaal,” aldus Franz Tost tegenover ‘Autosport magazine’. “Het goede aan het verhaal rond het coronavirus is dat we geen dubbele ontwikkeling hebben dit jaar.”

Daarmee verwijst Tost naar het feit dat de F1-teams dit jaar normaal tegelijkertijd hun 2020-wagens verder moesten ontwikkelen alsook hun compleet nieuwe wagens voor 2021 waarin ingrijpende reglementswijzigingen gepland stonden.

Doordat de introductie van het nieuwe F1-reglement is uitgesteld naar 2022 en er in 2021 met het chassis van 2020 wordt gereden zijn de oorspronkelijk geplande zeer zware financiële inspanningen van de baan. Bovendien gaat het voor 2021 geplande budgetplafond wel gewoon door.

“We mogen de wagen voor 2022 pas begin 2021 beginnen ontwikkelen en dat betekent dat de ontwikkelingen in 2021 onder het budgetplafond plaats zullen vinden,” aldus Tost.

“Dat is een belangrijk aspect want het zorgt ervoor dat er veel geld wordt bespaard. Het betekent dat de dubbele ontwikkelingskosten niet langer noodzakelijk zijn.”

Teams zullen het verbod op het ontwikkelen van de nieuwe F1-bolide voor 2022 ook niet kunnen omzeilen, er vinden immers strikte controles plaats.

“De FIA controleert de windtunnels en krijgt videobeelden en foto’s van de windtunnel,” aldus de teambaas van het AlphaTauri F1-team.

“Je kan je 2022-bolide niet in de windtunnel plaatsen want die ziet er compleet anders uit. Ze zouden het onmiddellijk zien.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print