F1-teams ontvangen minder geld van de Formule 1

De F1-teams hebben opnieuw minder geld ontvangen omdat de omzet van de Formule 1 tijdens het tweede kwartaal is gedaald.


De omzet van de Formule 1 is tijdens het tweede kwartaal van het jaar gedaald. In vergelijking met vorig jaar daalde de omzet in de periode april-juni van 616 miljoen dollar naar 588 miljoen dollar, wat neerkomt op een daling van vijf procent.

Doordat de omzet van de Formule 1 daalde, daalde ook het deel gelden dat de F1-teams onder elkaar mochten verdelen. In de plaats van 330 miljoen dollar een jaar geleden was er nu slechts 307 miljoen dollar.

Volgens F1-eigenaar Liberty Media is er echter een logische verklaring dat de teams minder geld kregen. Vorig jaar werden er zeven van de twintig races verreden in die periode, terwijl er nu eenentwintig races op de F1-kalender staan en er dit kwartaal dus in verhouding minder van de totale geldpot verdeeld wordt.

Liberty Media liet ook nog weten dat er vorig jaar met de GP van Rusland één extra ‘fly-away race’ plaatsvond en die zogenaamde ‘fly-away races’ brengen meestal meer geld op. De verkoop van onderdelen van de Formule 2-bolides brachten dan weer meer geld op.

Volgens F1-baas Chase Carey waren er het voorbije kwartaal echter ook heel wat hoogtepunten, waaronder een speciale vermelding voor de contractverlenging van de GP van België.

“We zijn succesvol teruggekeerd naar Frankrijk en dit op het Paul Ricard circuit, voor het eerst sinds 1990 en we hebben ook ons tweede ‘fan festival’ van 2018 georganiseerd,” aldus Carey.

“We boekten op heel wat vlakken ooruitgang en we zijn een wereldwijde sponsorovereenkomst aangegaan met Amazon Web Services. We hebben ook enkele sponsorovereenkomsten vernieuwd en we hebben ook een nieuw contract voor de organisatie van de GP van België.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022