Lewis Hamilton krijgt kritiek na opruimactie van plastics in zee

Lewis Hamilton mag dan wel op vakantie zijn maar toch spendeerde hij een paar uur van zijn vakantie aan het opruimen van afval. De wereldkampioen wil het probleem van plastic afval in de oceanen aan de kaak stellen maar kreeg daarvoor ook heel wat kritiek.


Na de GP van Hongarije trok Lewis Hamilton met een paar vrienden naar het Griekse Mykonos en tijdens een uitstap buiten de platgetreden paden vond het gezelschap een vuilnisbelt van aangespoeld plastic.

Ze besloten de handen uit de mouwen te steken en de boel op te ruimen en de viervoudige wereldkampioen postte er een video van op Instagram. Op die manier hoopt hij de impact te laten zien die plastic op het milieu heeft.

“Ik ben vandaag in één van de zovele mooie plaatsen in de wereld terwijl we op deze puinhoop zijn gestoten,” aldus Hamilton. “We konden niet langs de zijlijn blijven staan, we moesten iets doen…”

Hamilton roept ook op om alle bedrijven die enkel uit zijn op winstbejag door te werken met plastic en polystyrène materialen te boycotten.

“Ik wil jullie gewoon laten zien wat voor een impact jullie hebben op het milieu door plastic te kopen en het weg te gooien. Het komt dus hier terecht en het is walgelijk. Wat je koopt komt dus uiteindelijk terecht in de zee. Denk erover na. Toen we hier aankwamen was het hier bezaaid met plastic flessen.”

“We moeten iets doen, we moeten stoppen om bedrijven te steunen die enkel uit zijn op winstbejag en dat ten koste van onze mooie planeet,” besluit Hamilton.

De Brit oogste enorm veel positieve reacties op zijn post maar er waren ook posts met wat kritischere vragen. Sommigen vroegen zich af of de sponsors van Hamilton, zoals Puma, L’Oréal of Sony wel zo zuiver op de graat zijn en roepen hem op om de banden met deze bedrijven door te knippen.

“Je bedoelt bedrijven zoals L’Oréal, Sony of Puma? In plaats van de rest van de wereld met de vinger te wijzen zou je meer moeten doen dan kritiek geven op de mensen die zorgen dat er geld in jouw zakken verdwijnt,” was één van de vele reacties.

Iemand anders reageerde nog gevatter: “Geef je er zoveel om? Verbreek dan de banden met de bedrijven. Dat is pas een statement dat je maakt, tot dan ben je maar een hypocriete sycofant”.

Wat er ook van moge zijn, we zullen allemaal ons steentje moeten bijdragen. Lewis is alvast begonnen …

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen