“F1-teams willen verbod op bandenwarmers wegstemmen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Pirelli is volop bezig met het ontwikkelen van nieuwe bandencompounds die vanaf 2024 zonder bandenwarmers gebruikt kunnen worden. De F1-teams zouden die plannen echter niet steunen en het verbod op bandenwarmers eventueel willen wegstemmen.

De FIA en de F1 willen bandenwarmers verbieden om tegelijkertijd voor meet spektakel te zorgen en de sport ook duurzamer te maken. De bandenwarmers en bijhorende installaties zullen dan niet meer rond de wereld getransporteerd moeten worden en er is ook geen energie meer nodig om ze te gebruiken.

Pirelli is bezig met het ontwikkelen van nieuwe bandencompounds en uit de resultaten daarvan blijken niet meteen erg belangrijke problemen. Tijdens het raceweekend in Spanje konden de nieuwe banden door de rijders getest worden en ondanks het feit dat er weinig echte problemen waren kwam er toch kritiek van verschillende F1-piloten.

Volgens sommige rijders dreigen er rampzalige gevolgen indien er na een pitstop met niet opgewarmde banden opnieuw het circuit wordt opgereden. Ook de teams lijken eerder weigerachtig te staan tegenover het verbod op bandenwarmers. Na een laatste test met de nieuwe bandencompounds op het circuit van Silverstone in de week na de GP van Groot-Brittannië volgt er een stemming. Op die stemming zullen de teams het verbod op bandenwarmers naar verluidt niet steunen.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print