Esteban Ocon: “In dezelfde wagen zou ik met Max Verstappen voor de F1-titel kunnen strijden”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Tot dusver slaagde Esteban Ocon er nog maar in om één F1-race te winnen. Ter vergelijking, Max Verstappen behaalde afgelopen weekend zijn 41ste F1-overwinning. Mocht Ocon in dezelfde wagen rijden als Verstappen dan is hij ervan overtuigd dat hij met Max Verstappen zou kunnen strijden voor de F1-titel.

In de junior-raceklassen namen Verstappen en Ocon het regelmatig tegen elkaar op. In het Europees Formule 3-kampioenschap van 2014 behaalde Ocon de titel met een grote voorsprong op Tom Blomqvist en Max Verstappen die de top drie vervolledigde. In de Formule 1 loopt het tot dusver echter anders.

Esteban Ocon won in Hongarije zijn tot dusver eerste en enige F1-race terwijl Verstappen al aan éénenveertig overwinningen en twee wereldtitel zit. Bij Alpine beschikt Ocon niet over het materiaal om op regelmatige basis voor podiumplaatsen te strijden, laat staan voor overwinningen en de wereldtitel. Ocon is er echter van overtuigd dat hij met dezelfde wagen de strijd met verstappen zou kunnen aangaan.

“Ik zie mezelf metVerstappen voor de wereldtitel strijden als ik dezelfde wagen zou hebben,” vertelde Ocon, die tot dusver in Monaco zijn enige podiumplaats van het seizoen behaalde, tegenover ‘DAZN’. “Max doet het ongelooflijk, hij domineert met Red Bull, maar het maakt me niet uit wie de rijder is.

“Ik wil voor de wereldtitel strijden. Ik heb altijd in mezelf geloofd. Er is nog een lange weg af te leggen maar mijn doel is wereldkampioen worden.”