Mercedes onthult wanneer het verwacht opnieuw voor overwinningen te kunnen strijden

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

In Canada slaagde Mercedes er opnieuw in om op het podium te staan. De updates die in Monaco op de Mercedes W14 werden geïntroduceerd lijken te werken en bij Mercedes dromen ze ervan om opnieuw op regelmatige basis voor overwinningen te kunnen strijden.

“Het is erg leuk om nu voor podiumplaatsen te racen, om te kunnen tonen waartoe we in staat zijn,” aldus Mercedes chief technical officer Mike Elliott in een video van het team op YouTube. “Hopelijk kunnen we dat verder zetten door met upgrades de performance tijdens de komende races nog te verbeteren. Hopelijk kunnen we tegen het einde van het seizoen voor overwinningen strijden.”

Mercedes zakte met enige terughoudendheid af naar het Canada want op het Circuit Gilles Villeneuve werd verwacht dat het iets moeilijker zou gaan want de Mercedes F1-bolide deed het meestal minder goed in de tragere bochten, waarvan het Circuit Gilles Villeneuve er toch heel wat heeft.

“We zijn erg blij dat het pakket met updates gedaan heeft wat we ervan hadden verwacht,” aldus Elliott. “Het heeft geholpen om de wagen te verbeteren en we zijn over het algemeen competitiever.”

“We zeiden voorafgaand aan het weekend in Canada dat het voor ons een moeilijker circuit was, vooral door de bochten tegen lage snelheid en de rechte stukken, in het verleden deden we het op dat vlak niet goed.”

“Dit was een bemoedigend weekend waarvan we hopelijk dingen kunnen meenemen naar de komende races.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print