Max Verstappen: “Ik begrijp dat fans de dominantie van Red Bull saai vinden”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen laat weten dat hij niets liever wil dan wat meer concurrentie en dat hij begrijpt dat de fans verveeld raken door de suprematie van Red Bull. 

Dit seizoen is het al Red Bull wat de klok slaat, er staat geen maat op de Oostenrijkse formatie en tot dusver hebben ze alle races gewonnen dit seizoen. Ze hebben in Milton Keynes de nieuwe reglementen, die sinds vorig seizoen in voege zijn, duidelijk het best geïnterpreteerd en een dominante bolide afgeleverd.

In 2021 moest Verstappen nog tot de laatste ronde van het seizoen wachten om zich tot wereldkampioen te kronen, terwijl dat vorig seizoen al wat eerder het geval was. Als alles in 2023 op deze manier blijft evolueren zal Verstappen nog veel vroeger aan het feest zijn.

Vorig seizoen boden de Ferrari’s tijdens het begin van het seizoen nog wat weerwerk en was er hoop op een spannend seizoen, maar dat lijkt dit seizoen helemaal niet het geval te zijn.

“Soms is het leuk om wat meer competitie te hebben,” zei Verstappen afgelopen weekend in Montreal. “Eerlijk gezegd heb ik natuurlijk genoten van 2021 maar ik heb ook genoten van de manier waarop het in 2022 ging. Natuurlijk hadden we in het begin wat betrouwbaarheidsproblemen, de auto was wat zwaar, maar op een gegeven moment was de auto ook echt heel dominant aan het einde.”

“Ik begrijp natuurlijk dat mensen een beetje verveeld raken als er maar één team domineert. We hebben het ook gezien bij Mercedes, we hebben het gezien bij Ferrari in het verleden, we hebben het gezien bij Red Bull in het verleden.

“Dus ik hoop zeker dat meer teams het voor elkaar kunnen krijgen, dan is er tenminste nog een team dat kan winnen, zelfs als je een klein probleempje hebt of wat dan ook, of als je de set-up niet 100% rond krijgt.”

Als Red Bull zo dominant blijft gaan er stemmen op om de regels te veranderen in het nadeel van het team maar daar is Verstappen het niet mee eens. De wereldkampioen merkte op dat dit nooit het geval geweest is tijdens de dominantie van Mercedes en dat vindt hij terecht.

“Het draait allemaal om hard werken en ik waardeerde wat ze deden,” benadrukte hij. “Het was super indrukwekkend op dat moment, dus ik heb nooit echt het gevoel gehad dat je daarmee moest stoppen ofzo. Het draaide allemaal om harder werken en proberen de achterstand in te halen.”

Verstappen laat ook weten dat het feit dat hij in een dominante wagen zit niets aan zijn motivatie veranderd heeft, integendeel.

“Voor mij is er waarschijnlijk nog meer motivatie omdat je weet dat je een winnende auto hebt,” zei hij. “Als je soms naar weekenden komt waarin je in P5 of wat dan ook het beste is – ik bedoel, dat is nog steeds heel goed, maar het is waarschijnlijk minder motiverend dan wanneer je naar een race komt en je weet dat je kunt winnen.”