“F1-teams zijn mee verantwoordelijk voor verwarring rond tweede F1-titel Max Verstappen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens McLaren-teambaas Andreas Seidl dragen de F1-teams mee de verantwoordelijk over de chaos en onduidelijkheid die na de GP van Japan ontstond. Er heerste toen verwarring of Max Verstappen nu wel of niet al zeker was van zijn tweede F1-titel.

Uiteraard heeft de bestraffing van Charles Leclerc met een tijdstraf van vijf seconden de verwarring en chaos mee in de hand gewerkt maar ook toen die straf was toegekend heerste er meermaals verwarring over het al dan niet toekennen van volwaardige punten na afloop van de GP van Japan.

Red Bull-teambaas Christian Horner gaf reeds toe dat de toekenning van volwaardige punten waarschijnlijk een fout was die in het F1-reglement was geslopen (Lees: Christian Horner: “De F1 heeft een fout gemaakt met de deze puntenverdeling”). Ook McLaren-teambaas Andreas Seidl sluit zich daarbij aan en hij vindt dat de teams mee verantwoordelijk zijn.

“Ik voel me er ook verantwoordelijk voor want uiteindelijk moeten wij als team tijdens de winter het F1-reglement nakijken en ieder team heeft de kans om onduidelijkheden aan te kaarten,” aldus Seidl.

“Ik ben nog niet volledig in detail met het team gegaan over wat juist het achterpoortje was. We begrepen echter dat alles wat we na de bewuste race in Spa samen met de FIA en de Formule 1 bepaald hebben enkel geldig is wanneer de race niet normaal finisht. Het is duidelijk is waar we over gekeken hebben.”

“Daarom, wij zijn verantwoordelijk om het tijdens de winter beter te doen en nog eventuele andere achterpoortjes te sluiten mochten die er nog zijn.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022