Williams: ‘We zoeken een tweede rijder die Alex Albon mee vooruit pusht”

Williams F1 team
Williams F1 team

Voorlopig is nog niet geweten wie volgend jaar bij het Williams F1 team Nicholas Latifi zal vervangen. Bij Williams zijn ze alvast op zoek naar een rijder die Alex Albon mee vooruit zal pushen.

Williams-teambaas Jost Capito liet onlangs al verstaan dat zijn team verschillende kandidaten op een shortlist heeft staan. Waaraan die rijder moet voldoen is duidelijk, hij moet Alex Albon uitdagen en mee vooruit pushen zodat het team in zijn geheel vooruitgang boekt.

“We hebben iemand nodig die Alex pusht en iedere race met hem strijdt,” aldus Dave Robson, ‘head of vehicle performance’ bij Williams.

“Idealiter is het iemand die hetzelfde van de wagen verwacht. We zullen zien waar we uitkomen. We willen twee competitieve wagens en rijders die elkaar in Q2 en Q3 pushen en uiteraard ook verder.”

Volgens Robson is Alex Albon zeker en vast een goede vervanger van George Russell.

“Het was jammer dat we George zagen vertrekken en zijn input verloren maar Alex sprong in de wagen. Hij heeft ervaring in snellere wagens en hoe die aanvoelen, hij heeft zich goed in het team ingewerkt.”

“Hij vindt een goede balans ook tussen begrijpen wat mogelijk is en tegelijkertijd iedereen in het team pushen en motiveren. Hij heeft dan ook een grote invloed in het team en werk bijzonder hard, hij pusht ons echt mee vooruit.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022