Hartverwarmend: Alfa Romeo nodigde in Japan een bijzondere investeerder uit

Alfa Romeo F1 team
Alfa Romeo F1 team

In Suzuka had het team van Alfa Romeo een Japanse investeerder te gast, de elfjarige Goto investeerde in 2019 zijn spaargeld in de Zwitserse renstal.

Het verhaal begint eigenlijk bij de GP van Japan in 2019 waar de kleine Goto te gast is met zijn vader. Na de race wacht hij samen met zijn vader uren om een glimp op te vangen van zijn idolen maar als Alfa Romeo-fan wacht hij vooral op teambaas Fred Vasseur. 

Hij had een envelop voorbereid voor Vasseur en hij slaagde er ook in om die tot bij hem te krijgen. De Fransman herinnert zich dit nog, dat vertelt hij tegenover ‘L’Equipe.’

“Ik was gehaast om de trein te nemen en daarna het vliegtuig,” aldus Vasseur. “Ik heb de brief tussen mijn servet geschoven zonder hem te openen.”

Op het vliegtuig richting Zurich opende hij de envelop en toen was zijn verbazing groot. “Een paar woorden, in het Engels, om me te zeggen dat hij me wou helpen gevolgd door: ‘Dit is alles wat ik heb kunnen sparen.’” Dit alles werd vergezeld met het spaargeld van Goto.  

Het social media team van Alfa Romeo wist Goto op twee dagen op te sporen en sindsdien zijn ze in contact gebleven. De afgelopen twee jaren was er geen GP van Japan maar dit jaar was het eindelijk zover en mocht de jongen de GP beleven bij het team van Alfa Romeo. 

Zijn favoriete rijder, Kimi Raikkonen, mag er dan wel niet meer bij zijn, Goto heeft Valtteri Bottas in de armen gesloten. Het hoeft geen verdere uitleg dat de jonge geldschieter een geweldig weekend beleefde.

 
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022