“F1-teams zullen op de Nürburgring geconfronteerd worden met uitdagende omstandigheden”

Het is van 2013 geleden dat er nog eens een F1-race op de Nürburgring heeft plaatsgevonden. De editie van dit jaar zal volgens Pirelli alvast voldoende ingrediënten hebben voor een zeer uitdagend raceweekend.


“De Nürburgring is praktisch een volledig nieuw circuit voor ons dus we zullen het benaderen alsof we er in de Formule 1 voor de eerste keer naartoe gaan, ook al herinneren we ons het circuit van vroeger en zijn we er ook al met verschillende andere kampioenschappen naartoe gegaan,” aldus Pirelli F1-baas Mario Isola.

Pirelli verwacht een weekend met veel variabele omstandigheden tegemoet te gaan en de Nürburgring zal niet alleen voor de banden maar ook voor de rijders een serieuze uitdaging vormen.

“Om op alles voorbereid te zijn brengen we onze drie middelste bandencompounds mee, dit zodat we goed voorzien zijn op de verschillende eisen van dit circuit.”

“De belangrijkste factor zal waarschijnlijk het weer zijn met de erg lage temperaturen en de grote kans op regen tijdens deze periode van het jaar.”

“Daardoor zullen de teams waarschijnlijk geconfronteerd worden met ongewone omstandigheden en dat op een circuit dat ze niet gewoon zijn,” besluit Isola.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print