F1-toekomst Nick Heidfeld in gevaar?

Blijft Heidfeld in de Formule 1? Dat is de vraag waarmee de Duitser nu zit.
Heidfeld werd reserverijder bij Mercedes GP maar wisselde die functie in september in voor een F1-zitje bij Sauber. Daar mocht de Duitser de laatste vijf races Pedro de la Rosa vervangen.

Toch opende het niet meteen een deur naar een racezitje voor 2011 want Sauber bevestigde Kobayashi en Perez als rijdersduo voor dit seizoen. Een terugkeer van Heidfeld naar Mercedes GP om daar opnieuw de functie van reserverijder op zich te nemen lijkt ook uitgesloten.

Bij Mercedes GP liet men immers verstaan dat men met twee Duisters in het rijdersduo niet meteen terug op zoek is naar een Duitser als reserverijder. Mercedes GP lijkt dus af te stappen van de filosofie van een compleet Duits team te vormen.

“We hebben reeds twee Duitse rijders,” zei Joachim Schmidt tegenover de krant Bietigheimer Zeitung. “Momenteel zijn we in gesprek met verschillende kandidaten.”

Het ziet er dus niet goed uit voor de F1-toekomst van ‘Quick Nick’. Bijna alle racezitjes zijn gekend en ook als reserverijder zijn er nog maar weinig mogelijkheden.
a:1:{s:9:”file_name”;s:23:”nick_heidfeld_klein.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen