F1 vindt sprintraces een succes, F1-fans veel minder enthousiast

McLaren F1 team
McLaren F1 team

F1-baas Stefano Domenicali mag onlangs dan wel een goednieuwsschow gebracht hebben over het concept van de sprintraces, de F1-fans houden er duidelijk een andere mening op na.

Onlangs werd nog verkondigd dat het concept van de sprintrace, dat tot dusver tijdens de raceweekends in Silverstone en Monza werd uitgetest, succesvol was. Volgens de Formule 1 werd het concept door alle betrokken partijen erg enthousiast onthaald.

Daarmee doelde de Formule 1 uiteraard ook op de promotoren en sponsors maar de F1-fans die lijken veel minder enthousiast te zijn. Uit een rondvraag mede georganiseerd door F1 en Nielsen Sports blijkt dat de F1-fans erg koel staan tegenover sprintraces.

Uit de rondvraag bij 167 000 fans blijkt dat slechts 6,7 procent vindt dat de introductie van de sprintrace de spektakelwaarde van de Formule 1 heeft verbeterd. Maar liefst 60 procent van de fans staat bovendien weigerachtig tegen het introduceren van het concept tijdens ieder raceweekend.

Er werd bij de fans ook gevraagd hoe ze tegenover een ‘omgekeerde startgrid’ staan, een idee dat de voorbije jaren meermaals geopperd werd om in de Formule 1 te introduceren. Daarover zijn de meningen duidelijk meer verdeeld want 51,5 procent van de fans staat daar weigerachtig tegenover.

Het mag duidelijk zijn, de Formule 1 mag de sprintrace dan wel als een ‘succes’ beschouwen, daarom vinden de F1-fans dat nog niet.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022