Helmut Marko: “Gelukkig was Bernie Ecclestone er toen Adrian Newey deze zomer een ongeval had”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Afgelopen zomer had Adrian Newey in Kroatië een zwaar ongeval met zijn fiets. Bij zijn herstel kreeg hij hulp van een oude bekende, dat vertelt Dr. Helmut Marko.

Het gaat Red Bull in 2021 voor de wind maar een opvallende afwezige tijden de voorbije races in de garage van de Oostenrijkse formatie was ongetwijfeld Chief Technical Officer Adrian Newey. 

De Brit had namelijk deze zomer een zwaar fietsongeluk in Kroatië waarbij hij verschillende botbreuken en een hoofdblessure opliep. Bij zijn herstel kreeg hij hulp uit onverwachte hoek.

De voormalige CEO van de Formule 1, Bernie Ecclestone, was namelijk op hetzelfde moment in Kroatië en hij heeft een goede relatie met de lokale autoriteiten. Ecclestone heeft er voor gezorgd dat zijn landgenoot de best mogelijke zorgen gekregen heeft, dat vertelt Dr. Helmut Marko tegenover ‘F1Insider.’

“Het was echt ernstig,” aldus de Red Bull-adviseur. “Adrian had meerdere breuken en hoofdblessures. Gelukkig was Bernie Ecclestone op hetzelfde moment in Kroatië, hij heeft nauwe banden met de Kroatische autoriteiten. Hij heeft er voor gezorgd dat Adrian de beste medische zorgen gekregen heeft en voor vervoer terug naar Engeland.”

In Istanboel was Newey voor het eerst weer van de partij en dat was volgens Marko goed merkbaar. “Hij zag meteen dat we problemen hadden met de afstelling van de auto, op die manier zouden we kansloos zijn. We moeten het beste uit de auto kunnen halen om een kans te maken en ik hoop dat ons dat komend weekend in Austin lukt.” 

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022