Fans proberen via Twitter Lewis Hamilton aan de F1-titel van 2021 te helpen

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De ondertussen legendarische GP van Abu Dhabi 2021 ligt ondertussen al zestien maanden achter ons, maar dat wil niet zeggen dat de gevolgen van de tumultueuze overwinning van Max Verstappen vergeten zijn.

De seizoensfinale van 2021 in Abu Dhabi is ongetwijfeld één van de meest controversiële races in de geschiedenis van de sport en zestien maanden later ijveren de fans van Lewis Hamilton nog steeds voor een terugdraaiing van het resultaat. 

Het verloop van de bewuste race is ondertussen goed gekend, door een controversiële beslissing van de wedstrijdleiding tijdens een safety car-procedure verspeelde Lewis Hamilton zijn kans op een achtste wereldtitel. Een klacht vanuit het kamp van Mercedes bracht geen zoden aan de dijk en hoewel ze meteen in beroep gingen, trokken ze dat later weer in.Maar de fans van Hamilton waren niet vergevingsgezind en uiteindelijk moest Michael Masi opkrassen.

Meer dan een jaar geleden begon Patel Gordon-Bennett een petitie op de sociale media om het resultaat terug te draaien en het aantal handtekeningen blijft ook nu nog groeien. Gisteren was ‘Abu Dhabi Grand Prix’ weer trending op twitter nadat een link naar de petitie viraal ging met als resultaat dat de petitie momenteel ongeveer tachtigduizend handtekeningen telt. De oorsprong van de heropleving voor de aandacht van de petitie is deels terug te vinden in gebeurtenissen tijdens de GP van Australië die onlangs werd verreden.