Leugendetector ontmaskert liegende Lewis Hamilton: “Ik heb nog nooit in mijn F1-bolide geplast”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Is het een ‘urban legend’ dat F1-piloten soms in hun F1-bolide plassen? Nee, toch niet wanneer we een test met de leugendetector bij zevenvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton mogen geloven.

F1-piloten doen naar verluidt geregeld een ‘plasje’ in hun F1-bolide, toch als we de geruchten en verhalen mogen geloven. Enerzijds hebben de F1-piloten soms gewoon de tijd niet om te plassen, anderzijds zou het kunnen omdat het in een F1-bolide bijzonder warm is en alles ‘mooi opdroogt’.

Feit is dat racen met een volle blaas niet bevorderend is voor de prestaties tijdens de race en die races durven soms erg lang duren, zeker als er een safety car-fase is of zoals in Australië de rode vlag meermaals wordt bovengehaald.

Als zevenvoudig F1-kampioen heeft Lewis Hamilton al heel wat jaren in de Formule 1 achter de rug en hij moet dan toch al ooit eens in zijn F1-bolide geplast hebben?

Bij Sky Sports ging Lewis Hamilton aan de leugendetector voor een ja/nee-gesprek. Daarbij was één van de vragen of hij ooit al in een F1-bolide had geplast. “Nee,” was het antwoord van Lewis Hamilton maar Simon Lazenby keek vervolgens naar het resultaat van de leugendetector en die gaf aan dat Lewis Hamilton gelogen had.

Hamilton werd geconfronteerd met zijn antwoord en het resultaat, waarna hij alsnog toegaf dat hij ooit in zijn F1-bolide had geplast, al deed hij ook dat schoorvoetend.

“Ik heb het één keer eens gedaan,” aldus Hamilton. “Was dat in Singapore? Ik kan het me niet meer herinneren.”

Op de volgende vraag of hij soms naar zijn races terugkijkt antwoordde Hamilton “nee” en dat bleek volgens de leugendetector dan weer wel een correct antwoord te zijn.