Ferrari: “We twijfelen niet aan de motivatie van Charles Leclerc”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari-teambaas Frederic Vasseur hebben ze bij Ferrari alle vertrouwen in het engagement en de motivatie van Charles Leclerc als rijder, ook al kende de Monegask een erg moeilijk en ontgoochelend begin van het nieuwe F1-seizoen.

Drie races ver in het seizoen heeft Leclerc slechts zes punten achter zijn naam staan, dit na een opgave wegens technische problemen in Bahrein, een moeilijke race in Saoedi-Arabië en vervolgens ook een opgave na een aanrijding in Australië. Bij Ferrari vertrouwen ze er echter op dat de motivatie van Charles Leclerc nog steeds intact is.

“Ik twijfel helemaal niet aan de motivatie van Charles,” aldus Frederic Vasseur tijdens een call met de media vorige week. “De start van het nieuwe seizoen is zeker en vast niet ideaal geweest.”

“We hadden de opgave in Bahrein, de bestraffing in Jeddah en de opgave in Melbourne. Dat was niet volgens plan. Maar de motivatie is er nog steeds.”

“Jullie weten dat ik een goede relatie heb met Charles en dit zal de stemming net beïnvloeden.”

“Wanneer je als journalist Charles, Carlos of eender welke andere rijder dertig seconden na afloop van de race meteen ‘bespringt’ en vragen stelt dan kan je uiteraard niet blij zijn. Ik zou gefrustreerd zijn mochten ze op zo’n moment ontspannen zijn en tevreden zijn met de situatie.”

“Het belangrijkste is dat we iedereen gemotiveerd houden, dat we in dezelfde richting pushen en dat we het team steunen. Carlos reed vorige week in de simulator en deze week zal Charles in de simulator zitten.”

“De motivatie is helemaal geen probleem. Dit zijn zeker en vast niet de resultaten die we verwacht hadden, dat weten we allemaal.”