“Felipe Massa blijft bij Ferrari”

De president van de Italiaanse renstal Ferrari, Luca Di Montezemolo, heeft in een interview met de Italiaanse zender Sky Italia gezegd dat Felipe Massa ook volgend jaar nog voor “El Cavallino Rampante” rijdt, zo staat te lezen op de website van de Spaanse sportkrant Marca.
image

“Alonso is uiterst sterk en Massa verbetert,’ verklaarde Di Montezemolo toen hij terugblikte op de race in Silverstone. Silverstone was de race waar Ferrari in een kwakkelseizoen eindelijk zijn eerste overwinning wist te grijpen.

“Het is een feit dat het een overwinning was die op het perfecte moment plaatsgreep aangezien we uiterst hard gewerkt hadden. Ik vraag iedereen om een reactie en bedankt ons team voor de getoonde kracht en capaciteit in Silverstone,” verklaarde Luca voor de microfoons.

“Het feit dat onze eerste overwinning van het seizoen in Silverstone plaatsvindt, op hetzelfde circuit en op dezelfde maand waar Ferrari in 1951 zijn eerste grote prijs won, toont de kracht van de renstal, dat Ferrari er altijd staat en dat Ferrari al zestig jaar lang een rode wagen op de startrij van elke Grote Prijs heeft staan.”

Luca Di Montezemolo gaf ook toe dat de matige prestaties in het begin van het seizoen niet de schuld zijn van zijn piloten maar dat het wel degelijk door de slechte prestaties van de wagen zelf komt.

“De piloten brengen steeds iets extra. Toen ik nog een jonge sportief dirigent was in de jaren zeventig werd gezegd dat wagen en piloot elk voor vijftig procent telden. De dag van vandaag is de wagen echter belangrijker, maar de piloot maakt toch nog voor een goede dertig procent verschil.”

Felipe Massa vocht in 2008 nog mee voor de wereldtitel. In de laatste bocht van Interlagos geraakte Lewis Hamilton toch nog voorbij de Toyota van Timo Glock waardoor Felipe Massa met lege handen achterbleef. In 2009 kreeg de sympathieke Braziliaan echter een zwaar ongeluk in Hongarije. Sinds dat ongeluk heeft hij het moeilijk om topprestaties neer te zetten waardoor geruchten over een mogelijk vertrek bij Ferrari al snel de kop opstaken. Deze werden door Luca Di Montezemolo dus de kop in gedrukt.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print