Felipe Massa hult zich in stilzwijgen nu hij F1-wereldtitel 2008 juridisch wil aanvechten

Ferrari
Ferrari

Nadat hij eerder enkele opvallende uitspraken deed over het willen betwisten en juridisch aanvechten van Lewis Hamilton zijn wereldtitel in 2008, is de Braziliaan nu opvallend stil en daar zit een bewuste strategie achter.

Het F1-seizoen 2008 staat bekend omwille van zijn beruchte seizoensfinale waarin Felipe Massa wist te zegevieren, even dacht dat hij wereldkampioen was, om vervolgens Lewis Hamilton alsnog met één wk-punt voorsprong de wereldtitel te zien veroveren.

Maar het seizoen staat ook bekend om het veelbesproken ‘crashgate-schandaal’ waarbij Nelson Piquet Jr. bewust crashte en Fernando Alonso daardoor de race wist te winnen. Op basis van verklaringen blijkt nu dat Bernie Ecclestone en ook de FIA het incident in de doofpot wilden stoppen en dat er mogelijks ingegrepen had kunnen worden waardoor de strijd om de wereldtitel een andere beslissing zou gekend hebben.

Felipe Massa zei onlangs dat hij de wereldtitel van 2008 juridisch wil aanvechten. Er volgden enkele opvallende uitspraken maar sindsdien is het opvallend stil en dat is naar verluidt een bewuste strategie van het juridisch team dat hij heeft ingehuurd. Die hebben Massa nu geadviseerd om geen verdere verklaringen en uitspraken daarover te doen.

Afwachten nu tot we opnieuw door zijn juridisch team goedgekeurde verklaringen krijgen en dat kan mogelijk dus pas in de rechtbank zijn …