Wordt de GP van Monaco het slachtoffer van ‘stroomactivisten’ uit Frankrijk?

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Er heerst momenteel heel wat sociale onrust in Frankrijk, dit omwille van de pensioenhervormingen die door president Emmanuel Macron aangekondigd werden. Er zijn heel wat protesten en ook de GP van Monaco wordt daar misschien het slachtoffer van.

In Frankrijk wordt er al maandenlang geprotesteerd tegen de pensioenhervormingen die de regering Macron heeft aangekondigd. In een reactie op de bekendmaking van de plannen zijn de protesten alleen maar heviger geworden. President Macron vroeg op zijn beurt 100 dagen om met een ‘oplossing’ te komen en de rust te laten weerkeren.

De energie-vakbond kondigde echter als reactie ‘100 dagen van actie en boosheid’ aan. Daarbij wordt zelfs het stroomnetwerk tijdens bepaalde evenementen platgelegd. Daarbij zouden volgens ‘RTL France’ zelfs het tennistoernooi van Roland Garros en de GP van Monaco in het vizier worden genomen.

Dat het niet alleen bij dreigen blijft werd al eerder duidelijk. De luchthaven van Montpelier werd al getroffen en ook tijdens het bezoek van Macron aan een hogeschool ging het licht uit.

Afwachten of de GP van Monaco eveneens daadwerkelijk het slachtoffer wordt van de ‘stroomactivisten’. Opvallend zou de actie alvast zijn want Monaco maakt officieel geen deel uit van Frankrijk maar het is voor zijn energievoorziening wel afhankelijk van Frankrijk.

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print