Frederic Vasseur is hoopvol: “We moeten nu in Azerbeidzjan de bevestiging zien”

Ferrari
Ferrari

Ondanks een race zonder punten blikt Ferrari-teambaas Frederic Vasseur tevreden terug op de race in Melbourne. Volgens Vasseur zette Ferrari een stap vooruit en moet nu bekeken worden of de resultaten komend raceweekend bevestigd worden.

“Om ons te focussen op Red Bull, Mercedes of Aston Martin zou volgens mij fout zijn,” aldus Vasseur. “We moeten het beste uit onszelf halen en op onszelf gefocust zijn.”

Volgens Vasseur heeft Ferrari ondanks een race zonder punten in Australië toch een belangrijke stap vooruit gezet.

“We hebben een mooie stap vooruit gezet tussen de tweede en de derde race. Ik denk dat we in Melbourne in de juiste richting zijn gegaan en dat moeten we tijdens de volgende race zien te bevestigen.”

“Ik denk dat ons probleem in Melbourne niet het potentieel van de wagen was, het was meer wat we als team deden om het maximale uit onze upgrades te halen.”

“We moeten ons daarop focussen. We moeten als team beter werk verrichten en extra potentieel uit de wagen halen. Wanneer we vervolgens wat upgrades zoals deze op de wagen kunnen introduceren …”

Opvallend was dat Vasseur dus best tevreden was over de in Melbourne geïntroduceerde upgrade maar hij ging niet specifiek in op wat er juist zo goed was of wat de upgrades specifiek inhield.

“Ik zal nooit zeggen wat we op de wagen deden of wat de impact op het gedrag van de wagen was. Maar we willen zeker en vast consistenter zijn en dat hebben we bereikt.

“Ik wil nu bevestiging zien in Baku, waar de omstandigheden helemaal anders zullen zijn. Het belangrijkste is om het maximale te halen uit waarmee we bezig zijn en ons te focussen op onszelf, niet op de anderen,” besloot Vasseur.