Nikita Mazepin sleept Canada voor de rechter om kans te maken op F1-comeback

Haas F1 team
Haas F1 team

De voormalig Russische F1-piloot Nikita Mazepin sleept Canada voor de rechter. Mazepin wil op die manier proberen om zijn kansen voor het maken van een F1-comeback te vergroten.

Het Haas F1 team schoof Nikita Mazepin in de aanloop naar het begin van het F1-seizoen 2022 aan de kant nadat Rusland Oekraïne was binnengevallen en een oorlog begon. Plots was Nikita Mazepin zijn racezitje in de Formule 1 kwijt maar volledig zijn F1-droom opbergen doet Mazepin blijkbaar niet.

Nikita Mazepin is immers naar een Canadese rechter gestapt om daar een rechtszaak aan te spannen tegen Canada. Dat land laat immers geen enkele Rus meer toe tijdens een motorsportevenement op het Canadees grondgebied. Mazepin mag daardoor sowieso niet deelnemen aan de GP van Canada en dat hindert de Rus naar eigen zeggen in zijn kansen op een eventuele F1-comeback.

Volgens ‘Motorsport Week’ spant Nikita Mazepin daarom een rechtszaak aan tegen de Canadese overheid. Mazepin hoopt dat hij door het schrappen van het verbod sneller terug in beeld kan komen voor een eventuele terugkeer naar de Formule 1. Het lijkt ons echter sterk dat er een F1-team is dat Mazepin in overweging zou nemen voor een racezitje in 2024, zelfs al zou hij onder neutrale vlag deelnemen aan de sport.