Felipe Massa onderneemt nieuwe stappen om wereldtitel Lewis Hamilton aan te vechten

Ferrari
Ferrari

Onlangs liet voormalig F1-piloot Felipe Massa verstaan dat hij overwoog om juridische stappen te ondernemen en de wereldtitel van Lewis Hamilton in 2008 aan te vechten. Die stappen zijn ondertussen gezet, Massa verzamelde immers een groep advocaten die alles nu verder bestudeert.

Het ‘crashgate-schandaal’ zorgde voor heel wat commotie toen het uitlekte maar jarenlang was het daarna stil, tot voormalig F1-baas Bernie Ecclestone zei dat Michael Schumacher volges hem de enige zevenvoudige wereldkampioen is omdat Lewis Hamilton volgens hem nooit zijn eerste wereldtitel in 2008 had mogen krijgen omdat de FIA destijds al op de hoogte zou zijn geweest van het crashgate-schandaal.

De race in Singapore zou daarom uit het kampioenschap van 2008 moeten geschrapt zijn en niet Lewis Hamilton maar wel Felipe Massa zou wereldkampioen moeten zijn geworden. Felipe Massa wil nu op basis van de verklaringen van Bernie Ecclestone het resultaat van de titelstrijd in 2008 aanvechten.

Dat belooft moeilijk te worden want in de regels staat dat eenmaal de trofee en wereldtitel zijn uitgereikt, dat dit onherroepelijk is. Felipe Massa heeft nu echter een team van advocaten samengesteld die heel de case moeten bestuderen en waar nodig actie zullen ondernemen.

Wordt ongetwijfeld vervolgd …