Felipe Massa: “Ik ga niet naar de GP van Brazilië, ik respecteer de juridische situatie”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Omwille van de juridische stappen die Felipe Massa tegen de Formule 1 onderneemt wat betreft de F1-titel in 2008 en het befaamde crashgate-schandaal zal Felipe Massa de GP van Brazilië niet bijwonen.

Enkele maanden geleden raakte bekend dat Felipe Massa de ontknoping van de titelstrijd in 2008 aanvecht. Volgens Felipe Massa is hij de wereldtitel in 2008 mislopen omdat F1-baas Bernie Ecclestone en ook de FIA destijd geen actie heeft ondernemen ondanks dat ze wisten dat de GP van Singapore op frauduleuze wijze werd gewonnen door Fernando Alonso.

Bernie Ecclestone liet in een veelbesproken interview verstaan dat hij afwist van het ‘vuil spel’ dat door Renault werd gespeeld en daarom vindt Felipe Massa dat hij en niet Lewis Hamilton kampioen had moeten worden. Volgens Massa werd de race onterecht meegenomen in het bepalen van het eindresultaat van het F1-kampioenschap in 2008.

Felipe Massa bezoekt normaal tijdens het seizoen verschillende races als ambassadeur maar in Brazilië zal Felipe Massa opnieuw niet aanwezig zijn.

“Het enige dat ik weet is dat de F1 me gevraagd heeft om niet naar de race in Monza te gaan,” vertelde Massa tegenover ‘Motorsport.com’. “Ik ging normaal ook als ambassadeur naar de race in Japan maar ik ben niet gegaan.”

“Wat Brazilië betreft, dat is niet besproken, we hebben geen contact gehad sinds vlak voor de race in Monza, dus …”

Massa geeft toe dat hij als F1-ambassadeur niet is uitgenodigd voor de GP van Brazilië, zijn thuisrace.

“Ik denk niet dat ik zal gaan. Ik zou alleen als ambassadeur naar de races gaan,” aldus Massa. “Maar ik respecteer voor de volledige 100 procent de juridische situatie die er momenteel is waarbij ik normaal door alles wat nu gebeurt niet naar de race zal gaan.”

“Er was geen uitnodiging en geen conversatie over mijn werk als ambassadeur dus ik denk dat ik niet zal gaan.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023