GP van Brazilië: eerste oefensessie: Ferrari bovenaan, Max Verstappen speelt verstoppertje

Ferrari
Ferrari

Carlos Sainz heeft tijdens de enige oefensessie voor de GP van Brazilië de snelste tijd gereden. Charles Leclerc zorgde ervoor dat Ferrari met beide wagens helemaal bovenaan terug te vinden was. Opvallend genoeg geen Max Verstappen in de top tien maar Red Bull, McLaren en Mercedes lijken hun echte snelheid nog niet te hebben getoond.

Na het raceweekend in Austin kregen de F1-piloten in Interlagos meteen de derde race op evenveel weken tijd voorgeschoteld. De GP van Brazilië mag de zogenaamde ’triple-header’ afsluiten en de rijders kregen opnieuw een raceweekend met sprintformat voorgeschoteld.

Het betekende opnieuw slechts één oefensessie op vrijdag alvorens we meteen ook al de kwalificatie voor de race op zondag kregen. De rijders gingen dan ook zo snel mogelijk de baan op om optimaal gebruik te maken van het enige uur waarin er getest kon worden en de afstelling van de wagen zo goed mogelijk kon voorbereid worden op de rest van het raceweekend.

Meteen de limieten van de wagen en het circuit proberen opzoeken was dan ook de boodschap en dat was dan ook wat we de rijders meteen zagen doen. Het leidde tot heel wat foutjes maar die zijn onvermijdbaar als je jezelf en je wagen zo goed mogelijk wil voorbereiden op wat er later dit weekend nog komt.

Vreemd moment ook tijdens de enige oefensessie toen het tot een aanrijding kwam tussen Nico Hulkenberg en Lando Norris. Afwachten wat na afloop van de sessie het oordeel van de stewards zal zijn en of daarvoor nog een bestraffing volgt.

Uiteindelijk was het Ferrari dat aan het einde van de oefensessie met beide wagens helemaal bovenan terug te vinden was. Carlos Sainz reed daarbij de snelste tijd, voor teamgenoot Charles Leclerc. George Russell vervolledigde in de Mercedes de top drie maar het was vooral Max Verstappen die opviel door zelfs niet in de top tien een tijd te hebben gereden.

Het ziet er dan ook naar uit dat Verstappen en Red Bull, maar ook verschillende andere teams en rijders hun echte snelheid nog niet getoond hebben. Later vandaag volgt al meteen de kwalificatie voor de race op zondag en dan is het avast gedaan met ‘verstoppertje spelen’.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023