“Felipe Massa kan met zijn juridische strijd de ‘doos van Pandora’ open doen”

Ferrari
Ferrari

Volgens Rob Smedley, destijds de race-engineer van Felipe Massa bij Ferrari, heeft Massa alle recht om de beslissing van de F1-titel in 2008 aan te vechten, in het bijzonder door de gebeurtenissen tijdens de GP van Singapore. Toch vreest ook Smedley dat een beslissing in het voordeel van Massa de figuurlijke ‘doos van Pandora’ kan openen.

“Ik ben altijd de persoon die zegt, wat er ook gisteren is gebeurd, of het nu goed was of slecht, kijk vooruit en ga verder,” vertelt Smedley tegenover ‘The Race. “Meer trofeeën, meer medailles of hoe je het ook wil noemen, dat betekent redelijk weinig voor mij. Ik ben geïnteresseerd in was er vandaag en morgen gebeurt en ook daarna. Maar dat is mijn persoonlijke mening.”

“Wat ik wil zeggen is dat het iets is waar Felipe een erg sterk gevoel bij heeft. Het is geen geheim dat Felipe een goede vriend van mij is.”

“Het is iets waarover hij een erg sterk en emotioneel gevoel heeft. Wanneer hij het erover heeft dan is dat op een zeer overtuigende manier en over het feit dat hij het doet omdat hij het gevoel heeft dat hij rechtvaardigheid wil. Iedereen hoort zijn persoonlijk recht te hebben om eender wat na te streven over wat volgens hen juist voelt. Dat is hier ook het geval met Felipe.”

“Er zijn veel partijen bij betrokken, we beginnen naar het verleden te kijken. Waar dit op gaat uitdraaien, ik heb geen idee.”

“Ik blijf het volgen, dat is het enige dat ik kan doen. Het is erg interessant om te volgen maar stel dat hij gelijk krijgt, wat betekent dat voor andere sportieve beslissingen, niet alleen in de Formule 1, maar ook voor andere sportieve beslissingen in het verleden?”

“Je kan niet zeggen dat het juist of fout is. Ik probeer niet echt een standpunt in te nemen. Het is gewoon een erg interessant element om mee rekening te houden.”

“Wanneer er een beslissing wordt genomen in het voordeel van Felipe dan zal het zeer interessant zijn om te zien hoe de sport zal omgaan met andere foute beslissingen.”