Fernando Alonso: “Dit was één van mijn beste eerste ronden ooit!”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

De Spanjaard Fernando Alonso was één van de smaakmakers tijdens de sprintrace gisteren. Alonso kende een fenomenale start en openingsronde waarin hij van de elfde naar de vijfde plaats ging.

Alonso was één van de weinige rijders die de sprintrace op de zachte band aanvatte en hij maakte optimaal gebruik van de snellere bandencompound om een kanonstart te maken en vervolgens ook verder in de eerste ronde plaatsen goed te maken.

“Ik denk dat de eerste ronde één van mijn beste ooit was,” zei Alonso na afloop. “Ik weet dat er veel andere eerste rondes zijn die goed waren, zeker tijdens mijn periode bij Renault.”

“Maar deze, het was niet alleen de eerste bocht maar het was ook geweldig in de bochten 3, 4, 6 en 9, het was de volledige eerste ronde.”

Vervolgens moest Alonso zijn positie proberen verdedigen maar uiteindelijk moest hij aan de finish tevreden zijn met de zevende plaats. In vergelijking met zijn oorspronkelijke elfde plaats aan de start een mooie verbetering van zijn startpositie voor de race van straks.