Toto Wolff: “Mercedes heeft tijdens de race een strategisch voordeel tegenover Max Verstappen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton mag gisteren de sprintrace dan wel verloren hebben van Max Verstappen, volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff zal Mercedes tijdens de race van vandaag een strategisch voordeel hebben tegenover Max Verstappen.

“Ik denk dat we over de nodige snelheid beschikken, indien Lewis zijn positie had kunnen vasthouden dan denk ik dat we redelijk dezelfde race zouden gehad hebben maar dan alleen met een Mercedes aan de leiding,” blikt Toto Wolff terug op de sprintrace van gisteren.

Toto Wolff blikt vervolgens vooruit naar de race van vandaag en hij ziet heel wat positieve aspecten voor de race van straks.

“Het betekent dat we een gelijkaardige performance als Red Bull hebben en met twee wagens vooraan kunnen we onze strategie opsplitsen,” blikt hij vooruit.

“Je kan langer proberen doorgaan, je kan overcutten, je kan undercutten door op andere banden te starten. Het is zeker en vast een groot voordeel.”

“Het zal een interessante grand prix worden. Het ziet er naar uit dat de bandenstrategie samen met de temperaturen een belangrijke rol kan spelen. We zullen proberen om tijdens de grand prix terug te vechten.”

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Bol 7 daagse 2022Bol 7 daagse 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Bol 7 daagse 2022Bol 7 daagse 2022