Fernando Alonso gaat wielrennen

Gisteren nog liet Alonso via Twitter verstaan groot nieuws te hebben, vandaag is intussen bekend geraakt wat dat juist inhoudt.
image
Bij de Tweet van Alonso dacht iedereen onmiddellijk dat het te maken zou hebben met een mogelijke transfer naar een ander team. Het lege stoeltje door het vertrek van Webber is immers bij Red Bull nog steeds niet ingenomen en dus werden er al hevige speculaties gemaakt. En Alonso zelf deed er nu dus nog een schepje bovenop.

Het grote nieuws heeft echter niets met de Formule 1 te maken. Alonso heeft immers de licentie van wielerploeg Euskatel Euskadi overgekocht. De Baskische pro-wielerploeg was onlangs in de problemen geraakt nadat hoofdsponsor Euskatel zich had teruggetrokken. Alonso is een groot wielerfanaat en wilde blijkbaar altijd al een wielerploeg hebben. Hij zou naar eigen zeggen een competitieve ploeg willen bouwen rond Samuel Sanchez.

Met de overname zou naar verluidt een bedrag van om en bij de zes miljoen euro gemoeid zijn en laten we eerlijk zijn, naar F1 maatstaven is dat een prikje voor een heel team.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}