Michael Schumacher ziet nieuwe recordkampioen in Sebastian Vettel

Sebastian Vettel is op weg om dit seizoen zijn vierde opeenvolgende wereldtitel te behalen. Michael Schumacher denkt zelfs dat zijn landgenoot zijn records kan verbeteren.
image
Michael Schumacher is met zijn zeven wereldtitels, 91 overwinningen, 155 podiumplaatsen en 68 polepositions nog steeds absoluut recordhouder in de Formule 1. Sebastian Vettel zal zich dit seizoen naar alle waarschijnlijkheid op gelijke hoogte met Alain Prost hijsen. Ook Prost pakte namelijk vier wereldtitels in zijn carrière.

Vettel heeft, in vergelijking met alle andere groten der aarde, één groot voordeel. De Duitser is immers pas 26 jaar, en heeft nog tijd zat om alle records te breken. Schumacher ziet zijn veel jongere landgenoot dan ook zeker in staat om dat te bereiken. Treuren zou de zevenvoudige wereldkampioen echter niet doen, als hij zijn records zou kwijtspelen aan Vettel.

“Records zijn er om gebroken te worden, want dat heb ik indertijd ook gedaan. Als er ooit iemand zou in slagen, dan zou ik tevreden zijn als hij het is. Hij heeft trouwens al drie titels op zak, dus waarom zou hij er geen zeven kunnen pakken?” verklaarde Schumacher tegenover VIER.

Het totaalpakket waarover Red Bull beschikt, met Adrian Newey als ontwerper en Vettel in de wagen, doet terugdenken aan het gouden tijdperk van Ferrari met Michael Schumacher. Vettel moet echter het niveau nog een hele tijd hoog zien te houden, wil hij de records van Schumacher evenaren of verbeteren, want ten slotte komt er sowieso een moment waarop de dominantie van één team voorbij is.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}