Fernando Alonso hoopt te profiteren van spanningen tussen Max Verstappen en Sergio Perez bij Red Bull

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Fernando Alonso hoopt te profiteren van eventuele spanningen binnen het Red Bull-team om zo zijn drieëndertigste raceoverwinning in de Formule 1 te scoren. 

Red Bull domineert voorlopig het F1-seizoen 2023 maar de relatie tussen Max Verstappen en Sergio Perez blijkt niet altijd even optimaal te zijn. Als er iemand is die dat met argusogen volgt is het Fernando Alonso wel, die met Aston Martin een uitstekende start van het seizoen heeft gemaakt. 

Maar de tweevoudige wereldkampioen geeft toe dat als hij zijn eerste overwinning sinds Spanje 2013 dit seizoen wil behalen, dat grotendeels zal afhangen van pech en spanningen in het Red Bull-kamp.

“Hopelijk komt er een overwinning aan, de 33ste waar zoveel over gesproken is. Maar we moeten realistisch zijn”, zei Alonso tegen ‘DAZN.’ “We weten dat de Red Bulls nu te ver vooruit staan. Maar hé, er kan vanalles gebeuren.”

“Een betrouwbaarheidsprobleem, een onderlinge crash. We weten dat er veel gepraat is over het feit dat er een gespannen sfeer is, dus we zullen opletten.”

Er heersen al langer spanningen tussen Verstappen en Perez. Tijdens de GP van Brazilië vorig jaar negeerde Verstappen al eens teamorders om Perez voorbij te laten en dat kostte de Mexicaan uiteindelijk de tweede plaats in het wereldkampioenschap. Waarschijnlijk lag het feit dat Perez in Monaco de kwalificatie van Verstappen verpestte aan de basis van het negeren van de teamorders. 

Als het gaat over gespannen situaties binnen een team is Fernando Alonso uiteraard ook ervaringsdeskundige. Zijn relatie met Lewis Hamilton tijdens zijn eerste periode bij McLaren was op zijn minst slecht te noemen. De spanningen tussen Hamilton en Alonso zorgden er zelfs voor dat het de derde hond, Kimi Raikkonen, was die in zijn Ferrari de wereldtitel in 2007 voor het McLaren-duo wegsnoepte.