“Mercedes is nog geen vervanger aan het zoeken voor Lewis Hamilton, hij is ons Plan A”

Daimler Media
Daimler Media

Volgens motorsportbaas Toto Wolff gaan ze er bij het Mercedes F1 team momenteel nog steeds van uit dat Lewis Hamilton ook volgend jaar nog voor het team zal racen. Hamilton zijn huidig contract bij Mercedes loopt eind dit seizoen af.

“Het klinkt misschien naïef maar ik heb het echt moeilijk om al aan een Plan B te denken, mijn Plan A is nog steeds het favoriete,” aldus Wolff in gesprek met ‘Autosport’. “Ik wil geen gesprekken met andere rijders aangaan want ik ben tevreden met de rijders die we nu in ons team hebben, dat staat vast. Momenteel is er geen Plan B. Het is Lewis.”

Volgens Toto Wolff zal Mercedes ruim op tijd door Lewis Hamilton gewaarschuwd worden mocht hij beslissen om het Mercedes F1 team en mogelijk ook de Formule 1 te verlaten.

“Ik denk dat hij het ons voldoende op tijd zou zeggen,” aldus Wolff. “Ik denk niet dat Lewis zou zeggen: ‘Ik stop ermee, ik ben morgen weg.’ Hij zal altijd zijn verantwoordelijk nemen tegenover het team. Hij zou het team niet alleen achter laten.”

“Rijders kunnen uiteraard altijd zo’n beslissing nemen maar hij zou ons niet teleurstellen.”

Mocht Mercedes toch geconfronteerd worden met een vertrek van Lewis Hamilton dan zou het team redelijk eenvoudig en snel een vervanger vinden, zo meent Toto Wolff.

“Wanneer je een team bent dat aantrekkelijk is voor anderen dan zal je een oplossing vinden,” besluit Wolff.

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print