Toto Wolff komt in het select clubje van miljardairs

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Op sportief vlak mag het Mercedes en Toto Wolff de laatste tijd dan wel niet meezitten, op financieel vlak heeft de Oostenrijker de wind wel in de zijlen. Volgens het zakenblad Forbes mag Toto Wolff zich vanaf nu immers een miljardair noemen.

Zelf was hij ook als rijder actief in de autosport maar toen hij met zijn racecarrière dan toch niet bereikte wat hij voor ogen had werd Toto Wolff een zakenman. Wolff investeerde uiteindelijk in 2009 in het Williams F1 team. enkele jaren later volgde de overstap naar het Mercedes F1 team, waarvan Toto Wolff na opnieuw een forse investering mede-eigenaar werd. Het zorgde wel voor een zogenaamde ‘belangenconflict’ en Toto Wolff moest zijn aandelen bij Williams verkopen.

Toto Wolff is tot op vandaag samen met Mercedes en Ineos voor een derde eigenaar van het Mercedes F1 team. Door de dominantie van Mercedes de voorbije jaren in de Formule 1 maar vooral ook door de toegenomen populariteit van de Formule 1 als sport is het Mercedes F1 team aanzienlijk meer waard geworden.

Volgens Forbes zorgt dat er samen met zijn andere investeringen voor dat Toto Wolff zich sinds enige tijd miljardair mag noemen. Toto Wolff maakt volgens Forbes deel uit van de 2 500 rijkste mensen ter wereld.

Leuk weetje is dat Toto Wolff nog helemaal niet in de buurt van Aston Martin-eigenaar Lawrence Stroll komt. Het vermogen van de vader van Lance Stroll wordt geschat op zo’n 3,6 miljard dollar. Enkele miljoenen euro’s aan zoonlief geven voor zijn racezitje in de Formule 1 heeft dan ook weinig impact op zijn vermogen …

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print