Lewis Hamilton: “Ik hou niet van minder goede wagens, het is een uitdaging”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

De voorbije jaren heeft Lewis Hamilton zeer vaak met een dominante en erg performante wagen gereden. Momenteel rijdt Hamilton met een ‘minder goede wagen’ en daar is de zevenvoudig wereldkampioen duidelijk geen fan van.

Net als vorig jaar heeft Mercedes geen wagen gebouwd die meteen van bij het begin van het seizoen competitief is en mee kan strijden voor overwinningen, laat staan voor de wereldtitel. Lewis Hamilton erkent dat hij in die omstandigheden een opgave is om als rijder daarmee om te gaan.

“Ik hou er niet van om met wagens te rijden die niet geweldig zijn,” vertelt Hamilton tegenover ‘Fox’. “Ik hou er niet van op met een wagen te rijden waarvan het niet de bedoeling was dat we die zouden hebben maar ik hou wel van de uitdaging ‘Oké, wat kunnen we er mee doen?’.”

“Overwinningen zijn momenteel niet mogelijk maar wat is het maximale dat we eruit kunnen halen? Kunnen we wat brutaal zijn als de vijfde plaats het hoogst haalbare is en misschien vierde of derde worden?”

“We moeten er gewoon voor zorgen dat we consistent en fit zijn, dat we klaar zijn voor als de wagen plots de switch maakt en het de wagen wordt waarvan je hebt gedroomd, dan moet je klaar zijn.”