“Fernando Alonso is zo intelligent dat hij een advocaat zou moeten zijn”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Damon Hill steekt de loftrompet over Fernando Alonso en denkt dat hij een uitstekende teambaas zou zijn als hij ooit stopt met racen. Meer zelfs, Alonso zou volgens Hill een uitstekende advocaat zijn omdat hij de regels zo goed kent.

Tijdens de tweede herstart vertrok Fernando Alonso van op de derde plaats, maar hij verloor een flink aantal plaatsen nadat Carlos Sainz hem van de baan tikte in bocht twee. In dezelfde bocht crashten nog verschillende auto’s met als resultaat de derde rode vlag van de race. 

Er heerste nadien verwarring over het feit of de volgorde achter de safety car moest gebruikt worden om een resultaat op te stellen. Maar Alonso was meteen te horen over de boordradio bij Aston Martin om te melden dat de volgorde op de startgrid bij de herstart moest genomen worden als resultaat. 

De wedstrijdleiding koos ook voor die optie en dat betekende dat Alonso zijn derde plaats terugkreeg. In de ‘F1 Nation podcast’ stak Damon Hill de loftrompet af over het feit dat Alonso meteen bij de pinken was en dat hij een goede kennis heeft van de reglementen om zo het maximale uit de situatie te halen.

“We waren erover aan het grappen dat hij een advocaat zou moeten zijn, ik zou hem willen om mij te verdedigen als ik van moord zou beschuldigd worden,” aldus Hill. 

“Het is saai om de auto te besturen, hij moet iets anders te doen hebben. Hij zegt: ‘Kan ik ook de strategie doen? Geef me meer informatie.'”

“Hij begrijpt de regels al. Je zou verwachten dat iemand die zo lang in de Formule 1 zit als hij en alle ervaringen heeft gehad, iets geleerd heeft, maar daar kun je niet automatisch van uitgaan.”

“Hij heeft hierin geïnvesteerd, hij begrijpt het, en hij weet, net als Michael Schumacher dat ook deed en kon.”

“Michael Schumacher begreep waar de openingen waren, waar de kansen lagen, en die heeft hij benut, en zo is het ook met Fernando.”

“Hij moet uiteindelijk teambaas worden, want hij zou briljant zijn. Hij begrijpt dit spel gewoon.”