Valtteri Bottas waarschuwt Alfa Romeo: “We moeten begrijpen wat het probleem is”

Alfa Romeo F1 team
Alfa Romeo F1 team

Voor Valtteri Bottas was het een frustrerend raceweekend in Australië. De Fin kwalificeerde zich slecht, moest uiteindelijk vanuit de pitlane starten en slaagde er niet in om punten te scoren. Volgens Bottas moet Alfa Romeo zien te begrijpen wat er scheelt.

“Het was teleurstellend omdat ik na de herstart negende was maar vervolgens plaatsen ze me terug naar de twaalfde plaats en dat omwille van één of andere timing-moment dat ze nemen,” aldus Bottas. “Het was niet mijn geluksdag. De race was om eerlijk te zijn redelijk eenzaam. We zijn vanuit de pitlane gestart maar na de eerste rode vlag stond iedereen min of meer op dezelfde band.”

“De snelheid voelde beter dan op zaterdag maar zelfs met alles wat gebeurde tijdens de race heeft me dat niet geholpen.”

Bottas werd vervolgens gevraagd of men bij Alfa Romeo wat verward was door de onderperformance van Bottas antwoordde de Fin als volgt.

“Ja, het is verwarrend,” aldus Bottas. “Ik weet het niet, ik ben er zeker van dat ze nog heel wat dingen gaan onderzoeken. We moeten echt als team begrijpen wat het probleem is.”

“We hebben niet de performance die we zouden mogen verwachten, ik ben blij dat we wat meer tijd hebben tot aan de volgende race.”

“We keren terug naar de fabriek en beginnen alles te bekijken om oplossingen en antwoorden te vinden. Uiteindelijk is het zo simpel, we moeten hard werken.”