Ferrari: “Red Bull kreeg een te lichte straf voor overschrijden budgetplafond, kijk naar de resultaten dit seizoen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Ferrari-teambaas Frederic Vasseur vindt dat de straf die Red Bull gekregen heeft voor het overschrijden van het budgetplafond heel licht is, iets dat volgens hem ook blijkt uit de resultaten die Red Bull dit seizoen behaalt.

Na het controleren van de boekhouding voor het seizoen 2021 bleek dat Red Bull het budgetplafond van 145 miljoen dollar had overschreden. Aanvankelijk werd gesteld dat Red Bull 1,8 miljoen dollar te veel had uitgegeven maar dat werd later bijgesteld naar 400 000 dollar naar aanleiding van een belastingkwestie.

Als straf moest het team uit Milton Keynes een boete van zeven miljoen euro betalen en werd er tien procent van hun aerodynamische ontwikkelingstijd afgetrokken. Maar ondanks de straf doet Red Bull in 2023 waar het vorige seizoen mee geëindigd is, namelijk de Formule 1 domineren.

“Als je bedenkt dat we gedurende het seizoen iets minder dan een seconde zullen verbeteren op het gebied van aero, dan krijg je een straf van een tiende daarvan, dat is gelijk aan 0,1 seconde.”

“En aangezien het geen lineaire progressie is, is het waarschijnlijk minder, en aangezien je dit geld ergens anders aan mag besteden, aan gewichtsbesparing en zo, is de straf voor mij marginaal.”

“Het zou ernstig moeten zijn, gezien de snelheid van ontwikkeling die we dit seizoen doormaken en wanneer je wat je bespaart ergens anders aan kunt besteden.”

“Je hebt een voordeel aan het begin van het seizoen omdat je het jaar ervoor meer hebt uitgegeven.”

“Ik wil niet zeggen dat ze geen goed werk hebben geleverd, want ze hebben heel goed werk geleverd aan de auto.”

“Ik probeer helemaal geen excuus te vinden, maar als je me vraagt of de straf te licht is, zeg ik ja.”

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print