Fernando Alonso: “Ik droom van een podiumplaats samen met Carlos Sainz”

Tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso maakt in 2021 zijn comeback bij het Alpine F1 team, de opvolger van het Renault F1 team. 2021 wordt volgens Alonso een overgangsjaar maar wel een jaar waarin hij hoopt om op het podium te finishen.


“Waar ik mee tevreden zou zijn? Ik heb geen specifieke doelstellingen wat een positie betreft ofzo,” vertelde Alonso tegenover ‘Cadena SER’.

“Het zou mooi zijn om opnieuw op het podium te geraken. Het voorbije seizoen waren er voor de overige teams meer mogelijkheden om op het podium te geraken dan de andere jaren, maar ik besef dat deze podiumplaatsen er alleen maar kwamen door problemen bij Mercedes.”

“Een podiumplaats behalen en opnieuw de champagne proeven zou fantastisch zijn. Het zou een droom zijn om samen met Carlos Sainz op het podium te staan,” aldus Alonso.

Alonso blijft er echter bij dat 2021, het jaar van zijn comeback, een overgangsjaar zal zijn en dat vooral de ingrijpende reglementswijzigingen in 2022 voor opportuniteiten zullen moeten zorgen.

“Volgend seizoen zal de dominantie van Mercedes gewoon door blijven gaan maar we verwachten veel van 2022,” vertelt Alonso.

“Het doel is duidelijk. 2021 is het jaar vol voorbereiding en integratie in het team, een jaar waarin podiumplaatsen al geweldig zouden zijn.”

“Maar in 2022, met de wijzigingen in het reglement, kunnen we dromen om mee vooraan mee te doen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print