“Williams zal veel geld nodig hebben om er bovenop te geraken”

Volgens McLaren-baas Zak Brown zullen de nieuwe investeerders van Williams hun chequeboekje moeten bovenhalen om het F1-team weg te krijgen van de laatste plaats.


2020 was opnieuw een teleurstellend jaar voor Williams. In tegenstelling tot in 2019 kreeg het dit jaar haar F1-bolide wel op tijd klaar maar tot beterschap in het kampioenschap leidde dat niet. Williams eindigde het seizoen zonder punten op de laatste plaats.

In september kreeg Williams nieuwe investeerders en verlieten Frank en Claire Williams de renstal. Zak Brown is echter van mening dat er meer dan alleen nieuwe investeerders en een nieuw management noodzakelijk zijn om Williams weg te krijgen van de laatste plaats.

“Ze zijn een geweldig raceteam,” aldus Brown volgens ‘Motorsport.com’. “Ze gaan moeten investeren, de nieuwe investeerders, met veel geld.”

“Door hun tiende plaats in het kampioenschap hebben ze minder inkomsten en het ziet er ook niet naar uit dat ze veel sponsors hebben.”

Volgens Brown is het vooral het financiële aspect dat Williams op orde moet krijgen om naar voor op de startgrid te geraken.

“Ze hebben de mensen, de know-how, de skills. Ze hebben gewoon nood aan de nodige middelen die ze momenteel ontbreken.”

“Het zal enige tijd vergen maar ik denk dat ze dit jaar een stap vooruit gezet hebben. Ze slaagden er jammer genoeg niet in om een wk-punt te scoren maar ze bevonden zich enkele keren wel in de positie om het eventueel te behalen,” besloot Brown.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print