Fernando Alonso kon door een ‘probleem’ gedurende 45 ronden niet voluit gaan: “Bij Mercedes wisten ze meer dan wijzelf”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Gedurende zo’n 45 ronden, meer dan de helt van de GP van Canada, heeft Fernando Alonso volgens Aston Martin-teambaas Mike Krack met een verminderde snelheid gereden. Alonso moest dit uit voorzorg doen omdat Aston Martin een probleem vermoedde op zijn wagen.

Na een minder goede start en het verliezen van de tweede plaats aan Lewis Hamilton slaagde Fernando Alonso er na iets meer dan twintig ronden in om Lewis Hamilton opnieuw te passeren en terug op P2 te rijden. Alonso leek zelfs de kloof met Max Verstappen te gaan dichten maar plots liep de achterstand geleidelijk aan op en kreeg Alonso te horen dat hij tempo moest minderen.

“De data zei dat er een probleem was met het brandstofprobleem,” vertelde Aston Martin-teambaas Mike Krack. “Maar we waren niet zeker. Uit voorzorg zegden we dat hij best brandstof zou besparen en ‘lift-and-coast’ moest toepassen.”

Gevraagd naar hoeveel tijd Alonso daarmee verloor antwoordde Krack: “Ik denk enkele tienden, één of twee tienden misschien.”

“Het was uit voorzorg dat we het deden. Maar je kan kiezen tussen niet finishen of finishen met wat meer achterstand. We wilden op veilig spelen.”

Krack blikte ook nog met een glimlach terug op het ‘probleem’ van Alonso want bij Mercedes wisten ze Hamilton te melden dat Alonso een ‘remprobleem’ had.

“Lewis werd volgens mij verteld dat we een remprobleem hadden en we keken naar elkaar en zegden ‘oh, ze weten meer over onze wagen dan wijzelf, misschien moeten we met de Mercedes-engineers gaan praten’.”

“We hadden echter geen probleem met de remmen op de wagen van Alonso.”

Grote vraag is dan ook in welke mate Alonso een bedreiging had kunnen vormen voor Verstappen als hij daadwerkelijk niet had moeten ‘inhouden’.

“Ik weet niet hoeveel Max aan het pushen was, ik denk dat we ons dichterbij bevonden dan de voorbije races maar misschien had hij wat meer gepusht indien we dichterbij waren gekomen. Alles is erg hypothetisch.”

“Ik kan echter gerust zeggen dat we niet zijn teruggevallen in de pikorde, wat voor ons na de race in Barcelona erg belangrijk is.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print