Lewis Hamilton: “Red Bull zal dit seizoen waarschijnlijk al de races winnen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton is de kans erg groot dat Red Bull dit seizoen al de races zal winnen. Hamilton doet die voorspelling nadat Red Bull ook in Canada wist te winnen op een circuit dat theoretisch minder goed bij de wagen van Red Bull past.

Lewis Hamilton lijkt er zich nu al bij neer te leggen dat hij voor het tweede seizoen op rij geen race zal winnen. Ondanks de dominantie van Red Bull en de confrontatie met het feit dat hij dit seizoen opnieuw nog niet voor een overwinning heeft kunnen strijden voelt Hamilton toch geen frustraties.

“Je weet het en je weet waarmee je geconfronteerd wordt,” aldus Hamilton. “Er is niets dat je kan doen aan de geweldige performance van Red Bull.”

“Ze zullen waarschijnlijk iedere race winnen en dit jaar zo blijven doorgaan, tenzij de Aston Martins en wij veel meer druk op hen kunnen uitoefenen of omdat ze niet finishen.”

Mercedes heeft zelf sinds de introductie van een belangrijk pakket met updates in Monaco een stap vooruit gezet. Opvallend genoeg meent Hamilton dat het niet veel anders aanvoelt om met de Mercedes W14 te rijden.

“Om eerlijk te zijn voel ik niet veel verschil met het begin van het jaar. Er zijn uiteraard enkele elementen van de wagen die anders voelen door de upgrade,” vertelt Hamilton. “De wagen heeft een beetje meer downforce. De karakteristieken van de wagen zijn echter zeer gelijkaardig aan wat we eerder dit jaar hadden.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print