Fernando Alonso na derde tijd: “Ik verloor bijna de controle over mijn wagen tijdens dat rondje”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Na afloop van de kwalificatie voor de GP van China was Fernando Alonso zeer tevreden met het behaalde resultaat, al moest hij ook toegeven dat hij tijdens zijn snelle ronde bijna de controle over zijn F1-bolide had verloren.

Het was al in de eerste lang doordraaiende bocht dat Alonso bijna de controle over zijn Aston Martin F1-bolide verloor en zijn snelle ronde er dus ook bijna op zat. Alonso slaagde er echter in om zijn wagen op te vangen en uiteindelijk de derde tijd te rijden, een rondetijd die dus eigenlijk nog beter had gekund en dus dichter bij de rondetijden van de Red Bulls had kunnen liggen.

“In de eerste sector had ik een momentje in de eerste en tweede bocht, ik verloor bijna de controle over de wagen,” aldus Alonso. “Vervolgens zei ik ‘Oké, ik ga ofwel door of ik breek de ronde af’, want ik verloor waarschijnlijk zo’n twee tienden in die twee bochten.”

“Maar ik gaf niet op, ik bleef tijdens het rondje pushen en reed een goede rondetijd Ik denk dat de wagen in vergelijking met vanochtend beter was. We deden enkele aanpassingen aan de afstelling. Laat ons zien wat het morgen oplevert en of we er punten mee kunnen behalen.”