Fernando Alonso opnieuw op het podium: “Deze race waren 70 kwalificatierondjes”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Om zijn tweede plaats op het podium te bewerkstelligen heeft Fernando Alonso naar eigen zeggen zeventig keer een kwalificatierondje moeten rijden. Dat was nodig om de tweede plaats te verdedigen tegenover Lewis Hamilton.

Voorafgaand aan het raceweekend had Lawrence Stroll laten verstaan dat een dubbele podiumplaats voor Aston Martin het doel was. Alonso slaagde er na een sterke race in om inderdaad op het podium te finishen, Lance Stroll kende een veel minder goede thuisrace.

Alonso startte de race van op de tweede plaats maar verloor die positie aan Lewis Hamilton bij de start. tegen ronde 22 slaagde de Spanjaard erin om Hamilton opnieuw te passeren maar de strijd was verre van gestreden. Vooral tijdens de slotfase van de race leek Hamilton dichterbij te komen. Alonso zette echter alles op alles en perste alles uit zijn Aston Martin-bolide om als tweede te finishen.

“We hadden gehoopt om Red Bull wat meer uit te dagen maar we verloren bij de start een plaats aan Lewis,” blikt Alonso terug op zijn race. “Vervolgens was er een strijd met Mercedes en Lewis was heel de race aan het pushen waardoor ik geen enkele ronde wat kon relaxen. Het was een ongelooflijke strijd.”

Tijdens het slot van de race moest Alonso het op vraag van Aston Martin ook wat rustiger aan doen. Waarschijnlijk waren er problemen op het vlak van de brandstofhoeveelheid of de remmen van de wagen.

“In het begin had ik wat meer snelheid. Aan het einde was Lewis wat sneller, het was een zware race,” aldus Alonso. “Het was een erg veeleisende race, het waren zeventig kwalificatierondjes vandaag. De wagen voelde oké maar ik volgde gewoonweg de instructies van het team.”

“Hopelijk betekent het dat we nog wat extra snelheid in de wagen hebben. Tijdens de volgende race wil ik meer druk kunnen uitoefenen op Max.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print