Fernando Alonso optimistisch: “We hebben interessante oplossingen bedacht”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Fernando Alonso gelooft enorm in het project van het Alpine F1 team, in ‘El Plan’. De tweevoudig F1-kampioen vindt de blauw-roze livery bijzonder mooi maar het is vooral de performance die uiteraard telt.

“Ik hou enorm van de livery van de nieuwe wagen,” vertelde Alonso tijdens de presentatie. “Ik hou van de kleuren, van de combinatie.”

“Er is uiteraard ook het technisch aspect, dat moeten we geheim houden. We moeten eerst het circuit op gaan om te zien hoe de wagen zich gedraagt.”

“Ik denk dat het voor ons een zeer intense winter wordt waarbij we de wagen zo snel mogelijk moeten ontwikkelen en moeten zien te leren van de nieuwe regels. We hebben echter enkele interessante oplossingen op de wagen, laat ons zien of we zo snel mogelijk de performance uit de wagen kunnen halen.”

Alonso keerde vorig jaar terug naar de Formule 1 en beschouwde 2021 altijd als een overgangsjaar richting het cruciale F1-seizoen 2022.

“Dit is mijn tweede jaar bij Alpine en ja, ik ben waarschijnlijk optimistischer dan vorig jaar,” aldus Alonso.

“De nieuwe regels zorgen voor hoop dat alles zal veranderen en dat je plots vanaf de eerste race competitief kan zijn. Ik ben dan ook optimistisch. Ik heb er vertrouwen in dat het team goed werk heeft verricht met de wagen en dat we er klaar voor zijn.”

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022